Math question ?

A yellow cab has a base fare of $3.50 per ride plus $0.20 for each 1/4 of a mule ridden. If a yellow cab costs $22.50 how many miles long was the ride? 

5 Answers

Relevance
  • 2 months ago

    A yellow cab has a base fare of $3.50 per ride 

    plus $0.20 for each 1/4 of a mile ridden. If a yellow cab costs $22.50 how many miles long was the ride? 

    (A) 23.75 miles (B) 42.5 miles (C) 47.5 miles

    2250 = 350 + 80 m

    m = 23.75 miles

  • 2 months ago

    C = 3.5 + 0.2m....where C is cost and m is 'mules' ridden!!

    so, 22.5 = 3.5 + 0.2m

    => 0.2m = 19

    Hence, m = 95

    i.e. 95 quarter mules

    so, 95/4 => 23 3/4 mules

    :)>

  • 2 months ago

    How does one ride 1/4 of a mule (sic) ??  PROOFREAD your work (and learn math) or you will have a tough time getting a job !  {And do not trust you will get correct answers on here.}

  • 2 months ago

    Let y miles be the distance that the cab rides.

    Cost in $:

    3.5 + 0.20y = 22.5

    0.20y = 19

    y = 95

    Hence, the cab rides 95 miles.

  • How do you think about the answers? You can sign in to vote the answer.
  • 2 months ago

    22.50-3.50=19

    19/0.2=95

    95/4=23.75 miles

Still have questions? Get your answers by asking now.