## Trending News

# math word problem?

The sales tax rate is 1% for the city, 3% for the county, and 4% for the state. Find the total amount paid for 6 basketballs at $29.32 each.

### 8 Answers

- MICHAEL KLv 74 months ago
1% is $0.2932

3% is $0.8796

4% is $1.1728

so the total is

$2.3456

then

$2.3456 x 6 =

$14.0736

or

$14.07.

- PhilipLv 64 months ago
Combined tax rates = (1+3+4)% = 8%. Each basket ball costs $29.23. 6 basket

balls cost $6(29.32). Cost of 6 basket balls, tax included, = $6(1.08)29.32 =

$189.99.

- SpacemanLv 74 months ago
P = price of 1 basketball = $29.32

N = number of basketballs = 6

Cit = city tax rate* = 1%

Cty = county tax rate* = 3%

Sta = state tax rate* = 4%

*Use decimal format for calculations.

A = total amount paid = to be determined

A = (N·P) x (1 + Cit + Cty + Sta)

A = (6·$29.32) x (1 + 0.01 + 0.03 + 0.04)

A = $189.99

- sepiaLv 74 months ago
The total amount paid for 6 basketballs at $29.32 each is $175.92.

The sales tax for the city is $1.76

The sales tax for the county is $5.28

The sales tax for the state is $8.04

Total Sales tax is $15.08

- How do you think about the answers? You can sign in to vote the answer.
- Wayne DeguManLv 74 months ago
$29.32 x 6 = $175.92

If the taxes are combined then we require 1 + 3 + 4 = 8%

Now, $175.92 x 0.08 = $14.07

Total cost is $175.92 + $14.07 = $189.99

If they are individual, depending where you purchase thenwe have:

1% = $175.92/100 = $1.76....rounded off

Hence, 3% = 3 x $1.76 = $5.28

And 4% = 4 x $1.76 = $7.04

so, City --> $175.92 + $1.76 = $177.68

County --> $175.92 + $5.28 = $181.20

State --> $175.92 + $7.04 = $182.96

:)>

- KrishnamurthyLv 74 months ago
The sales tax rate is 1% for the city, 3% for the county, and 4% for the state.

The total amount paid for 6 basketballs at $29.32 each is $190.00

- TomVLv 74 months ago
Total tax rate = 0.01 + 0.03 + 0.04 = 0.08

Total Amount = (1.08)(29.32)(6) = $189.99