Which of the following statements best describes the fate of progressive reform after Wilson's presidency?

A. Government ceased to be interested in business activity and focused instead on labor unions.

B. The federal government under the Republican Presidents increased its antitrust activity.

C. Those offices of government which had been responsible for regulating business were closed down.

D. Progressive social and political reform was generally successful at the local and state levels.

E. Republican administrations concentrated on policies that favored the small farmers.

2. Which of the following best characterizes federal immigration policy of the 1920s?

A. It was aimed at increasing the number of immigrants from southern and eastern Europe.

B. It was aimed at increasing the proportion of immigrants from northern and western Europe.

C. In the face of strong opposition to immigration from labor unions, restrictions brought immigration to a standstill.

D. The "Gentlemen’s Agreement" was canceled, increasing immigration from Japan.

E. It was aimed at decreasing the number of immigrants from Mexico.

3. Which of the following turned out to be a significant problem with the economy of the 1920s?

A. Corporations did not have sufficient capital to expand their productive capacities.

B. Few people had the cash to invest in the stock market.

C. Americans began to buy cheaper imported goods rather than American-made goods.

D. American manufacturing techniques lagged behind those of the rest of the world.

E. Working class wages had not kept up with corporate profits and the production of consumer goods.

4. The Indian Reorganization Act, which was sponsored by John Collier the head of the Bureau of Indian Affairs:

A. created a federal fund to provide loans to Indians living on reservations so they could buy farms.

B. was very popular with assimilated Indians and Western congressmen.

C. broke up tribal lands and allocated them to individual Indians.

D. reaffirmed the main principles of the Dawes Act.

E. attempted to restore autonomy to Indian peoples and revive traditional cultures.

5. Which of the following statements about the 1925 trial in which John Scopes was charged with teaching evolution is most accurate?

A. Teachers in Tennessee were no longer prevented from teaching the theory of evolution.

B. William Jennings Bryan’s support of academic freedom helped further that concept throughout the country.

C. Scopes was found guilty and was fined $100, though the Tennessee Supreme Court overruled the fine on a technicality.

D. The Supreme Court overturned Scopes’ conviction upon appeal.

E. Clarence Darrow’s support of religious fundamentalism surprised those who knew him well.

6. In the 1920s the Ku Klux Klan focused its attention on which of the following issues?

A. African Americans in Congress

B. Immigration and religion

C. Labor unionization and collective bargaining

D. The creation of a Jewish "national home" in Palestine

E. The actions of Northern banks in the South

7. Franklin D. Roosevelt emphasized all of the following issues except:

A. racial justice and equality.

B. commodity prices.

C. unemployment.

D. banking reform.

E. labor relations.

8. The Works Progress Administration (WPA) attempted to alleviate unemployment by providing all of the following except:

A. employment for writers to collect materials on folklore and regional culture.

B. part-time employment and technical training for jobless youth.

C. employment for people to build bridges, dams, and public buildings.

D. employment for veterans to help train new draftees in the Army.

E. employment for artists to create murals and other works of art for federal buildings.

9. Which of the following does not accurately describe the 1920s?

A. New consumer products changed many Americans’ standard of living.

B. The constitutional ban on alcohol was spectacularly unsuccessful.

C. Conservative backlash dominated immigration politics.

D. The Democrats held onto the White House, while the Republicans dominated Congress.

E. Young women with a lot of free time and money became major cultural symbols.

10. Which of the following best describes the subject of Richard Wright's writing?

A. Poor farmers in the Midwest

B. African Americans during the Depression

C. Bankers in New York

D. Rich families living on Long Island

E. Unemployed workers in the South

Yes i've tried google. Thank you if you can help with any of these! :)

1 Answer

Relevance
  • 7 years ago
    Favorite Answer

    1C

    2C

    3E

    4C

    5C

    6B

    7E

    8D

    9D

    10B

    - .--

    • Login to reply the answers
Still have questions? Get your answers by asking now.