冠杰 asked in 社會與文化語言 · 7 years ago

寒假作業的幾個題目 .. (含英文與數學)

1. Sam is 12 years old and Tom is 7 years old. When the sum of their ages is 45,how old will Tom be ? (A) 15 (B) 19 (C) 20 (D) 25 (E) 27

翻譯:

2. What is the value of 101 - 2 +1 + 102? (A)0 (B)100 (C)198 (D)200 (E)202

翻譯:

3.Which of the following numbers has a value between 1/5 and 1/4 ?

翻譯:

4.The area, in square metres, of the rectangle below is (A)9 (B)10 (C)12 (D)14 (E)16

翻譯:

有一個長方形 長7m 寬2m 請問:

5. Which of the following is closest to 1000 seconds? (A)1 four (B)1 day (C)45 minutes (D)30 minutes (E)15 minutes

翻譯:

6. Five teams play each other once in a basketball competition. How many games were played in total? (A)10 (B)12 (C)14 (D)20 (E) 28

翻譯:

以上就是這些,有幾題我翻出來了,可是上面這些我怎麼看就是看不懂,請英文高手幫我解答!

Update:

對的 .. 我有選項沒有打到 第3題的選項是: (A)0.26 (B)0.15 (C)0.21 (D)0.19 (E)0.3

2 Answers

Rating
  • 7 years ago
    Favorite Answer

    1. Sam is 12 years old and Tom is 7 years old. When the sum of their ages is 45,how old will Tom be ? (A) 15 (B) 19 (C) 20 (D) 25 (E) 27

    翻譯: Sam十二歲, Tom七歲, 當他們的年齡總和是45歲時, 請問Tom幾歲?

    sol:

    首先你知道12+7=19 (目前今年總歲數和)

    45是N年後他們的歲數和, 那就用45-19=26

    記得兩人都會變老,所以26/2=13 (表示每人都增加13歲,表示過了13年)

    Tom原本七歲 + 十三歲 = 二十歲

    Ans--> He will be 20 years old then.

    2. What is the value of 101 - 2 +1 + 102? (A)0 (B)100 (C)198 (D)200 (E)202

    翻譯:101-2+1+102的值是多少?

    sol:

    原式=> 101+1+102-2 = 202

    Ans --> (E)202

    3.Which of the following numbers has a value between 1/5 and 1/4 ?

    翻譯: 下列哪些值的範圍介於 五分之一 和 四分之一 之間?

    sol:

    這應該有選項

    不過通分之後比較, (五分之一)=(二十分之四);;;; (四分之一)=(二十分之五)

    所以答案應該在 4/20 ~ 5/20

    4.The area, in square metres, of the rectangle below is (A)9 (B)10 (C)12 (D)14 (E)16

    翻譯: 以下矩形的面積是多少平方公尺?

    有一個長方形 長7m 寬2m --> 7x2=14 平方公尺(m2)

    5. Which of the following is closest to 1000 seconds? (A)1 hour (B)1 day (C)45 minutes (D)30 minutes (E)15 minutes

    翻譯: 下列何者最接近1000秒?

    sol:

    1 hour = 60 mins = 3600 sec.

    1 day = 86400 sec

    45 mins = 2700 sec

    30 mins = 1800 sec

    15 mins = 900 sec

    And --> (E)15 minutes

    6. Five teams play each other once in a basketball competition. How many games were played in total? (A)10 (B)12 (C)14 (D)20 (E) 28

    翻譯:五個隊伍進行比賽,每隊都要對到,至少要進行幾場比賽?

    sol:

    依序拿一隊來比

    A,B,C,D,E (五隊)

    A 可以對4 (BCDE)

    B 可以對3 (CDE)

    C 可以對2 (DE)

    D 可以對1 (E)

    E 不用對 因為前面都比過

    所以 4+3+2+1=10

    Ans --> (A)10

    Source(s): myself
  • 7 years ago

    (1)In 13 years time,Tom will be 20 years old.C=20.

    (2)E=202

    (3)Between 1/5 and 1/4 is 9/40; Or=0.225

    (4)(7x2)m^2=D14

    (5)1000 sec.=16 min. ==E15

    (6)(5x4x3x2)/2x3=60//3=20=D

Still have questions? Get your answers by asking now.