Okay, I need help on homework. Here it is :

The number of girls at Sky High School is 60 greater than the number of boys. If there are 1250 students all together, how many girls are there? I don't understand how to figure this out. Yeah, I know, it's probably REALLY easy..but I don't get it.

Update:

So Arnold, the answer would be just 655? I think that makes sense.

Relevance
• 8 years ago

Girls=x+60

1250=(x+60)+ Boys

First subtract the difference of Girls-boys=60

1250-60=1190

Then divide by 2 (2 groups of boys and girls)

1190/2=595

Therefore there are 595 boys in the school.

and 595+60=655 girls in the school.

To check your work 595 +655=1250

Source(s): My brain.
• 8 years ago

GIRLS = X + 60

Guys = X

X + 60 + X = 1250

2X = 1190

X=595

GIRLS = X + 60 = 595 + 60.

• k
Lv 6
8 years ago

x + (x+60) = 1250

so x + x = 1250 -60 (1190)

1190 / 2 = 595

x = 595 boys

and x + 60 = 655 girls

Source(s): yay i did math, don't expect it again
• 8 years ago

did you flunk? did you rush? did you snookm'?