字彙文法片語題

21. Hank and his son are among the numerous_____ -collar workers who lost

their job recently.

(A) white (B) yellow (C) blue (D) black

22. Our world never stops changing. We have to_____ with the changes of the world around.

(A) keep up (B) turn up (C) move along (D) get along

23. For Ed, it was love at the first sight. Before he knew it, he was head over_____ in love with Hilda.

(A) heals (B) heels (C) hills (D) hells

24. If you don’t know your friend’s room number, just dial “O” for_____ .

(A) opportunity (B) operator (C) omnipotence (D) oracle

25. Teaching is a profession that requires_____ . One has to love teaching to

be a good teacher.

(A) emotion (B) sympathy (C) passion (D) curiosity

26. I found it hard to say goodbye so I took a/an_____ leave.

(A) American (B) Dutch (C) English (D) French

27. Urban Gentry is a highly_____ social club only for the very rich.

(A) excessive (B) expressive (C) exclusive (D) exhaustive

28. Mr. Sinclair always sees the bright side of life. He is the most_____ person I know.

(A) optimistic (B) incredible (C) pessimistic (D) objective

29. If we could_____ 75% of the aluminum cans we throw away, we could save a lot of energy.

(A) reunion and rejoin (B) discover and recover (C) recruit and recycle (D) recover and recycle

30. Taipei’s Mass Rapid Transit is one of the world’s most reliable public_____ systems.

(A) transportation (B) transplantation (C) transmission (D) transformation

1 Answer

Rating
  • 小咪
    Lv 6
    8 years ago
    Favorite Answer

    21. (B)

    22. (C)

    23. (B)

    24. (B)

    25. (C)

    26. (C)

    27. (C)

    28. (A)

    29. (C)

    30. (A)

    HOPE TO ASSIST WITH YOU!

    Source(s): illustrated
    • Login to reply the answers
Still have questions? Get your answers by asking now.