Yahoo Answers is shutting down on May 4th, 2021 (Eastern Time) and the Yahoo Answers website is now in read-only mode. There will be no changes to other Yahoo properties or services, or your Yahoo account. You can find more information about the Yahoo Answers shutdown and how to download your data on this help page.

HELP! THIS IS MY CHEM REVIEW!!! PLEASE:)?

Can someone please help me!, my chemistry doesnt teach us or checks our reviews! i cant do anything else but ask for help here where i can check it afterwards! PLEASE AND THANK YOU!

1. what follows an elements symbol in a chemical to indicate the number of atoms of that element in one molecule of the compound.

a.charge sign

b.superscripted number

c.number in parentheses

d.subscripted number

2. the chemical formula for an ionic compound represents one

a.formula unit

b.ion

c.molecule

d.cation

3. what is the correct notation for a calcium ion whose outershell is a full octet

a. Ca1+

b.Ca2+

c. Ca1-

d Ca2-

4. what is the correct name for the NO-3 ion

a. nitrate

.b nitrite

c. nitride

d. nitrogen oxide

5. what is the correct formula for copper(1) cyanide

a. CuCy

b. CuCy2

C. CuCN

d. Cu2CN

6. what is the correct name for the acid CH3COOH

a. carbonic acid

b. carbonate acid

c. acetic acid

d. acetous acid

7. what is the correct name for the compound p2Cl4

a.phosphorus chloride

b phosphorus tetrachloride

c. diphosphorus chloride

d. diphosphorus tetrachloride

8. what is the correct formula for the compound made of magnesium and nitrogen

a.Mg2N3

b.Mg3N2

c.MgN2

d. MgN

9. oxidation numbers are used to indiacate the

a.charge on an ion

b. number of atoms or ions in a compound

c. type of bond holding particles together in a compound

10. atoms have an oxidation number of zero in a(n)

a.pure element

b.acid

c.ionic compound

d.molecular compound

11. what is the oxidation number of nickel in NiCO3

a.0

b.+1

c.+2

d.+3

12. what is the correct name for the compound Ni2O3 using the stock system

a.nickel(11)

b.dinickel trioxide

c.nickel trioxide

d.nickel (111) oxide

13. what is the oxidation number for phosphorus in the PO3-/4 ion

a.-3

b.0

c.+5

d.+8

14. what is the correct formula for the compound platinum (VI) fluoride?

a.PtF3

b.PtF6

c.Pt6F2

d.Pt6F

15. the formula mass of any compound is described in units of

a.grams

b.amu

c.moles

d.grams per mole

16. the molar mass of water is equal to

a.1 g of O plus 2 g of H

b.1 g of O plus 1 g of H

c.the mass of 1 mol of O plus the mass of 1 mol of H

d.the mass of 1 mol of O plus the mass of 2 mol of H

17. what is the molar mass of pure tin

a.1.00 g/mol

b.47.88 g/mol

c.118.71 g/mol

d.237.42 g/mol

18. how many moles of compound are there in 15.0 g of potassium dichromate, Kr2Cr2O7?(the molar mass is 294.2g)

a.0.0510 mol

b.11.0 mol

c.15.0 mol

d.294 mol

19. what is the mass percentage of cobalt in cobalt(II)fluoride, CoF2?

a.33.33%

b.39.20%

c.60.80%

d.96.93%

20. what is the mass of 4.80 mol of barium hydride, BaH2?

a.4.80g

b.29.0 g

c.139g

d.669g

21. which of the following molecular formulas DOES NOT have the corresponding empirical formula XY2Z

a.X2Y4Z2

b.XYZ

c.X6Y12Z6

d.X3Y6Z3

22. The simplest whole number ratio of moles of each element in a compound is known as the

a.percent composition

b.empirical formula

c.stock formula

d.molecular formula

23.what is the empirical formula for a compound that contains 12.62% Li, 29.17% S, and 58.21% O

a.LiSO2

b.LiS2O6

c.Li2SO4

d.Li2SO3

24. what is the molecular formula for the compound with a formula mass of 58.12 amu and an empirical formula of C2H5?

a.C2H5

b.C4H10

c.C6H15

d.C8H20

25. what is the molecular formula for the compound that is made up of 30.45 g N and 69.55 g O, and has a formula mass of 92,02 amu?

a.NO

b.N2O2

c.NO2

d.N2O4

1 Answer

Relevance
  • Kaye d
    Lv 4
    9 years ago
    Favorite Answer

    Answers:

    1. d; 2.a; 3. b; 4.a; 5. c; 6.c; 7.d; 8.b; 9.a; 10.a; 11.c; 12.d; 13. c Note:IT'S (PO4)/-3 ; 14.d; 15.b; 16.d; 17.c; 18.a;

    19.c; 20.d; 21.b; 22.b; 23. c; 24. b; 25.d

    Enjoy!

Still have questions? Get your answers by asking now.