海芋 asked in 社會與文化語言 · 9 years ago

轉學考之英文CLOZE

Somewhere between 255 - 206 BC, Chinese soldiers 1) ____ Tsu Chu as a new way of training and developing greater physical fitness. A cloth was strung between two poles and the soldiers would try to kick a ball through a hole 2) ___ no more than 40cm in diameter - a feat requiring considerable skill. Tsu Chu as it was known, appears to be the first team game in which a leather ball was kicked. 3) ______ there is no evidence of a direct link to the game of football that we know today, it 4) ____ the game Kemari which appeared in Japan a short time later. In common with the Chinese game, the Japanese kicked the ball to each other ( this was made of deerskin ), but it had to remain in the air. 5) _____ modern soccer, it was non-competitive and was mainly played by the upper class.

Before the trouble seen at English football matches during the 1970s and 80s, the term "hooligan" simply referred to a rude, violent young man. it's now used more regularly to 6) _____ the fans of this game. Social commentators frequently blamed this aggressive behavior on the fact that young men were no longer exposed to any form of discipline. One 7) ____ solution was the return of compulsory military service, but this 8) ____ by the government. Before the 1988 Euro championships a massive police operation was set up 9) _____ hundreds of hooligans traveling to Germany and since then travel bans, now totaling around 3,000, continue to be in force. Even so, 10) ____ an international match takes place, it seems that the media cannot wait to blow any minor incident out of proportion. A couple of young men enjoying a drink at a bar suddenly become " a gang of out-of-control troublemakers ". As for domestic matches, arrests are down to 1.21 a game.

Update:

1. A) invented B) invent C) was invented D) has invented

2. A) measured B) was measured C) measuring D) measure

3. A) Whether B) However C) While D) Although

4. A) may have influenced B) influenced C) to influence D) influencing

5. A) Unlike B) Like C) Unliking D) To like

Update 2:

6. A) applying B) application C) apply to D) to apply

7. A) common proposition B) commonly proposed

C) commonly proposing D) propose commonly

8. A) taken seriously B) was never taken seriously

C) was never seriously taking D) is never taken serious

Update 3:

9. A) preventing B) prevent C) to prevent D) prevention

10. A) whenever B) however C) whichever D) whatever

累人cloze 麻煩各位了!!! 對我來說這很重要!!!!!

Update 4:

第4格跟第10格能給一下前半及後半部分中文嗎?

不然BEST答案都出不來

Update 5:

根據上文能幫我解答下列問題嗎?

Q1. The blow something out of proportion in this passage means ____.

a. to investigate all the different aspects of a situation

b. to put air into something

c. to make a situation seem much worse than it really is

d. to fail to notice the most important part of a situation

Update 6:

Q2. According to the article, which of the following statements is true?

a. Some people suggested that army training had led to an increase in violence.

b. The word hooligan now only describe violent football fans.

Update 7:

c. Tsu Chu is the earliest form of the modern game of football.

d. The first people in China to play Tsu Chu were the soldiers.

各別翻譯是?

3 Answers

Rating
  • PONY
    Lv 7
    9 years ago
    Favorite Answer

    1. A) invented B) invent C) was invented D) has invented

    解答:A) invented。255 - 206 BC是個過去的時間點,所以時態用「過去簡單式」

    2. A) measured B) was measured C) measuring D) measure

    解答:A) measured。…a hole which was measured no more than 40cm …..那個洞(被)量起來直徑不超過40公分,因在此which was可被省略,所以就選這答案

    3. A) Whether B) However C) While D) Although

    解答:D) Although 表示 「雖然沒有直接關連的證據,但是…」是個表示前後兩句具有「對比、照」的邏輯關係。

    4. A) may have influenced B) influenced C) to influence D) influencing

    解答:A) may have influenced,指對過去發生的某件事做推測

    5. A) Unlike B) Like C) Unliking D) To like 解答:A) Unlike,指「不像現代的足球」

    6. A) applying B) application C) apply to D) to apply

    解答:C) apply to,Sth is used to do ….指hooligan該名稱是用來指熱衷足賽的粉絲們

    7. A) common proposition B) commonly proposed

    C) commonly proposing D) propose commonly

    解答:B) commonly proposed,指常被提議的解決辦法,因是被動語態要用動詞的過去分詞

    8. A) taken seriously B) was never taken seriously

    C) was never seriously taking D) is never taken serious 解答:B) was never taken seriously指服兵役從來沒被認真地考慮過,因是被動語態要用動詞的過去分詞

    9. A) preventing B) prevent C) to prevent D) prevention

    解答:C) to prevent,…a massive police operation is set up to prevent….指大規模的警力被組織起來以達(某個目的) 妨止…

    10. A) whenever B) however C) whichever D) whatever

    解答:A) whenever指每當有國際性比賽舉行的時後

  • 9 years ago

    第二題正解是measuring (查原文查到的)

    through a hole 2) ___ no more than 40cm in diameter - a feat requiring considerable skill.

    through是介詞

  • 9 years ago

    1. A) invented B) invent C) was invented D) has invented

    2. A) measured B) was measured C) measuring D) measure

    3. A) Whether B) However C) While D) Although

    4. A) may have influenced B) influenced C) to influence D) influencing

    5. A) Unlike B) Like C) Unliking D) To like

    6. A) applying B) application C) apply to D) to apply

    7. A) common proposition B) commonly proposed

    C) commonly proposing D) propose commonly

    8. A) taken seriously B) was never taken seriously

    C) was never seriously taking D) is never taken serious

    9. A) preventing B) prevent C) to prevent D) prevention

    10. A) whenever B) however C) whichever D) whatever

    -----------------------------------

    我有認真思考過,但我不確定是正確答案噢!

    Source(s): 自己
Still have questions? Get your answers by asking now.