broookeee asked in SportsTennis · 1 decade ago

some tennis questions :)?

1. If the score is deuce, a player must win

A. One consecutive point to win the game

B. Two consecutive points to win the game

C. Three consecutive points to win the game

2. It is illegal to

A. Throw the racket to hit the ball

B. Hit the ball more than once before it goes across the net

C. Both a) and b) are correct

3. A score of zero is also called

A. Love

B. Deuce

C. Set point

4. The thickness of the tennis racket string is called

A. The gauge

B. Tension

C. Synthetic

5. A serve that the opponent cannot return is

A. A break point

B. Let serve

C. An ace

6. Which surface is NOT used for playing tennis?

A. Grass

B. Clay

C. Gravel

7. A shot played after the ball has bounced is a(an)

A. Groundstroke

B. Illegal shot

C. Volley

8. To win a point in a tennis game, you must be

A. Serving

B. Receiving serve

C. Either serving or receiving serve

9. Players change ends of the court

A. After an odd number of games

B. After an even number of games

C. Only if the server wants to change

10. How many chances does the serving player get to serve correctly?

A. One

B. Two

C. Three

11. The tennis game Scoring system is

A. Love, 1, 2, 3, game

B. Love, 15, 30, 45, game

C. Love, 15, 30, 40, game

12. Tennis was introduced in America in 1875 by

A. Jimmy Conners

B. Mary Outerbridge

C. Major Clayton Winfield

13. The U.S. Open tennis championship is currently played in

A. Flushing Meadows, New York

B. Forest Hills, New York

C. Newport, Rhode Island

14. A tennis game is started by a

A. Groundstroke

B. Lob

C. Serve

15. A shot hit high in the air is a

A. Smash

B. Drop shor

C. Lob

16. Etiquette means

A. Being dressed properly

B. Being polite and following the rules and traditions

C. Being rude and obnoxious

17. When a player has won six games with at least a two game advantage, he/she has won a

A. Set

B. Match

C. Six pack of Pepsi

18. To hit a shot with topspin, you should

A. Hit low to high

B. Hit high to low

C. Only try it when hitting a backhand

19. In doubles, the tennis court is

A. The same size as in singles

B. Larger than in singles

C. Smaller than in singles

20. The tennis match scoring sequence is

A. Point, set, game, match

B. Point, game, set, match

C. Set, game, point, match

4 Answers

Relevance
  • 1 decade ago
    Favorite Answer

    1B

    2B

    3A

    4A

    5C

    6B

    7A

    8C

    9A

    10B

    11C

    12C

    13A

    14C

    15A

    16B

    17A

    18A

    19B

    20B

    hope this helps :)

  • 1 decade ago

    1. b

    2. c

    3. a

    4. a

    5. c

    6.c

    7.a

    8.c

    9. a

    10.b

    11.c

    12.b

    13.a

    14.c

    15.c

    16.b, technically having etiquette is a and b, but mostly b

    17.a

    18.a

    19.a, its the same size but the doubles allies are open instead of just the singles

    20.b

    wow finally

    Source(s): i coach juniors
  • 1 decade ago

    1b

    2c

    3a

    4a

    5c

    6c

    7a

    8c

    9a

    10b

    11c

    12b

    13a

    14c

    15c

    16b

    17a

    18a

    19b

    20b

  • Angela
    Lv 4
    5 years ago

    just search google for brittish tennis players

Still have questions? Get your answers by asking now.