? asked in 教育及參考書教學 · 1 decade ago

F.1百分比應用題 (8題)

請回答以下全部問題,並 寫出步驟 。Thx !! @_@

圖片參考:http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/hKnSNEOTEhTmzW5kfd...

3 Answers

Rating
  • 1 decade ago
    Favorite Answer

    3) Discount percent

    = (1500 - 1250)/1500 * 100%

    = 250/1500 * 100%

    = 16.67%

    (4) Discount = $28 * 30% = $8.4

    Selling price = $28 - $8.4 = $19.6

    (5) Marked price = $176 / (1 - 12%)

    = $176 / 0.88

    = $200

    (6) (a) Marked price = $25.5 / (1 - 15%)

    = $25.5 / 0.85

    = $30

    (b) Catherine saves $30 - $25.5 = $4.5

    (7)(a) Marked price = $9900 / 18%

    = $55000

    Selling price = $55000 - $9900

    = $45100

    (b) Total discount = $9900 + $1100 = $11000

    Discount percent = $11000/$50000 * 100%

    = 20%

    (8) New marked price = $700 * (1 + 20%)

    = $700 * 1.2

    = $840

    Selling price = $840 * (1 - 15%)

    = $840 * 0.85

    = $714

    (9) Selling price at shop A = $400 * (1 - 25%)

    = $400 * 0.75

    = $300

    Selling price at shop B = $380 * (1 - 20%)

    = $380 * 0.8

    = $304

    Shop A is cheaper than shop B by 304 - 300 = $4

    (10) Selling price for the sweater = $300 * (1 - 20%)

    = $300 * 0.8

    = $240

    Selling price for the dress = $400 * (1 - 30%)

    = $400 * 0.7

    = $280

    She should pay $240 + $280 = $520

  • 1 decade ago

    功課應該自己做(冇估錯你係讀緊Mathematics in Action吧, 讀到英中應該唔差啦) CW做百分比益左你啦

    仲有,你出得果10點就想人幫你做哂,好難BO~

Still have questions? Get your answers by asking now.