So confused..How do I work this problem?

A woman purchased 8 1/4 yards of lace at $25.49 a yard. What was the total that she paid with a 6% sales tax?

How do you get the answer? Thanks.

5 Answers

Relevance
  • 1 decade ago
    Favorite Answer

    Cost of 1 yard = $25.49

    Cost 8 1/4 yard = $25.49 * 8.25 = 210.2925

    Sales Tax 6% = 210.2925 * 6% = 12.61755

    Total = 222.91005

    Or effectively $ 222.91

  • 1 decade ago

    8 x 25.49 = 203.92

    25.49 / 4 = 6.38

    203.92 + 6.38 = 210.30

    210.30 x 6/100 = 12.62

    Final Answer = $ 222.92

  • 1 decade ago

    = 1.06($25.49[8 1/4])

    = 1.06($25.49[33/4])

    = 1.06($841.17/4)

    = $891.64/4 or $222.91

    Answer: $222.91

    Another way:

    = $25.49(8 1/4) + 0.06($25.49[8 1/4])

    = $25.49(33/4) + 0.06($25.49[33/4])

    = $210.29 + 0.06($210.29)

    = $210.29 + $12.62

    = $222.91

  • Anonymous
    1 decade ago

    8.25 times 25.49 equels 210.29

    now times it by .06 equals 12.62

    add your 2 answers and you'll get 222.91

  • How do you think about the answers? You can sign in to vote the answer.
  • 1 decade ago

    ok so it looks like this

    $25.49

    x8 1/4

    Answer

    $25.49

    x 0.6

    Answer

    And then add both answers

    So your final answer would be

    $211.81

    Hope I helped :)

Still have questions? Get your answers by asking now.