## Trending News

# here is another math problem please help?

"bananas= $1.49, milk= $2.29, bread= $1.29, soda= $3.49, apples=$1.40, rice= $1.39.

ellen used her shopper savings card and recieved a 5% discount from the total cost. if ellen and terri each pay half of the grocery bill, what is a reasonable amount for each one to pay?"

### 9 Answers

- 1 decade agoFavorite Answer
1.49

2.29

1.29

3.49

1.40

1.39

+____

11.35

Now to give us the 5% discount mulitply by 0.95 because 100 - 5 = 95, so they will pay 95% of the purchase.

11.35 x 0.95 = 10.75

now devide by half since each will pay half

10.75 / 2 = 5.375

Ellen will pay 5.37 and Terri will pay 5.38 since you can't split a penny in half.

- Login to reply the answers

- 1 decade ago
total bill=$ (1.49+2.29+1.29+3.49+1.4+1.39)

=$ 11.35

share for each=$ 11.35/2

=$ 5.675.

since, Ellen gets 5% discount on $5.675

therefore, she has to pay amount= 0.95X5.675

=$5.39.

while Terri has to pay $5.675.

:)

- Login to reply the answers

- dipakrashmiLv 41 decade ago
Total bill = 1.49+2.29+1.29+3.49+1.40+1.39 = 11.35

Discount = 5%

the discount = 11.35*0.05=0.57

total payable = 11.35-0.57= 10.78

divide by two --> 5.39 // Ans

- Login to reply the answers

- Anonymous1 decade ago
Add up the total of the items given, multiply by 0.95, and divide by 2.

- Login to reply the answers

- How do you think about the answers? You can sign in to vote the answer.
- Anonymous1 decade ago
Add them all together, then times it by .95 (takes away 5%) then divide by 2.

- Login to reply the answers

- Anonymous1 decade ago
Sum of all of them = $11.35

Discount = 5% = (5*11.35)/100 = $0.5675

Total cost = 11.35 - 0.5675 = $10.3875 ~ $10.4

So each has to pay $5.2

- Login to reply the answers

- 1 decade ago
you add all the decimals up($) and then you divide and turn the % into a $ i think

- Login to reply the answers

- Anonymous1 decade ago
4.58 dollars

- Login to reply the answers