promotion image of download ymail app
Promoted

hey! help over here? s.o.s?

a store advertised a discount of 15% 0ff the listed price of every item.find the total cost,including a 6% sales tax of a stereo that has a price tag of $400

8 Answers

Relevance
  • 1 decade ago
    Favorite Answer

    Since your discount is 15%, you will be paying 100% - 15% = 85% of the listed price.

    $400 x 85% = $340 before tax

    Then, since you're paying 6% tax on that, plus 100% of the discounted price, you're really paying 106% of the discounted rate.

    $340 x 106% = $360.40 final price

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • 1 decade ago

    The price of the stereo is 400

    The price of the discount is 15% ( 15/100) or (0.15)

    Therefore the cost of the stereo is 85% ( 100%-15% ) or (0.85)

    Multiply

    400 times 0.85 = 340.00

    Taxes are 6%

    Tax is usually on the non-sale price so use 6% of 400

    0.06 times 400 = 24.00

    Is there State taxes or County taxes, or luxury taxes?

    If not add the cost and the taxes

    340.00 + 24.00 = $364.00

    Are there yearly service contracts involved in this sale?

    From this information that is your cost, but be careful. Sometimes in very small print it says with a 2 year service contract, or only with trade in, or other phrases like that.

    Best wishes and good luck

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • 1 decade ago

    400*(1-15%)=340

    This is the price after discount.because the discount is 15%,which make the price should be (1-15%)which is 85% of the price shown.

    then you calculate 340+340*6%=360.4

    This is the total cost.

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • raj
    Lv 7
    1 decade ago

    Price tag=$400

    discount@15%=$60

    discounted price=$340

    tax@6%=$20.40

    cost=$360.40

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • How do you think about the answers? You can sign in to vote the answer.
  • 1 decade ago

    list price = 400

    15%off -> 15*400/100=60

    so price after discout = 340

    6%sales tax -> 6*340/100 = 20.4

    so cost = 340+20.4 = $360.4

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • 1 decade ago

    Take the discount off of the purchase price, then tax it!

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • JasonM
    Lv 7
    1 decade ago

    400 * .15 = 360 after discount

    Then 360 * .06 = 338.40 after tax

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • 1 decade ago

    15% off means you pay 85% or .85

    400*.85*(1.06)=$360.40

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
Still have questions? Get your answers by asking now.