Help percentage prolem.?

How do you this?

Mrs. william bought 30 scarft at 4.50 each.she sold them for 150. wHAT was her percentage profit?

11 Answers

Relevance
  • 1 decade ago
    Favorite Answer

    >30 x 4.50= 135 is the total amount of the 30 scarf

    >She bought by 135 and sold 150. That gives 15 as the profit.

    >15 is what percent of 135?

    >(Divide 15 by 135 and multiply by 100 to get the percentage.)

    : 15/135 = 0.1111

    : 0.111 1X 100 = 11.11%

    : 11.11% is the percentage profit

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • 1 decade ago

    She paid 30*$4.5=$135. She sold them for $150. Her profit was $150-$135=$15. She made $15/$135*100%=11.1% on her investment. Her profit margin on the $150 was $15/$150*100%=10%

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • 1 decade ago

    4.50 X 30 = 135

    135 / 150 = 9 / 10

    9 / 10 = 90%

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • 1 decade ago

    Assuming Mrs. Williams bought 30 scarfs at 4.50 dollars each and sold ALL of them for 150, you'll do it this way.

    The cost for Mrs. Williams for purchsing her inventory was 4.50 dollars * 30 pieces = 135 dollars.

    If she sold her entire inventory for 150 dollars, her profit was, 150 dollars - 135 dollars = 15 dollars.

    Her profit against cost will be 15 dollars / 135 dollars = 0.11111

    Expressed in percentage, it would be 11.1%

    Her profit agaisnt retail will be 15 dollars / 150 dollars = 0.1

    Expressed in percentage, it would be 10%

    Per-Cent is an expression of fraction where 1 equals 100. (hense per CENT) So. Arrive at percentage, you multiply the ratio with 100.

    Be aware, profit can be computed against cost or retail. You have to check with your instructor which definition she/he is using.

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • How do you think about the answers? You can sign in to vote the answer.
  • 1 decade ago

    First, figure out what she paid for all the scarves.

    30 * 4.50 = 135.00

    Then figure out how much profit she made.

    150.00 - 135.00 = 15.00

    Then figure out what percentage the profit is of the purchase cost.

    15/135 = x/100

    x = 1500/135 = 11.1 percent.

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • 1 decade ago

    total cost price=30*4.5=135

    total selling price=150

    profit=150-135=15

    profit%=(15/135)*100=11.11%

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • Anonymous
    1 decade ago

    30*4.5=135 => this is what she paid

    135 - 100%

    150 - ?

    150*100/135=111.1

    111.1-100=11.1%

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • 1 decade ago

    30 (4.50)= 135

    150 - 135=15

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • 1 decade ago

    150/30 = 5

    5 is what she sold them for

    4.50 is what she bought them for

    4.5/5 = 90% = COGS = cost of goods sold

    1-90% = 10% = profit margin

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
  • 1 decade ago

    10%......what long winded answers on the 2 above..

    just take the profit and divide it by the selling price

    • Commenter avatarLogin to reply the answers
Still have questions? Get your answers by asking now.