Anonymous

# 急~~~有關時間的數學問題(是英文題目)★10點唷!!★

Following the French Revolution in the eighteenth century, a move was made in France to introduce a 10-hour day, based on the decimal system, instead of the standard 24-hour day. It achieved little success. However, some watchmakers even produced watches and clocks that told the time in both 24-hour time and 10-hour time.

1 day = 24 standard hours = 10 decimal hours

1 decimal hour = 100 decimal minutes 1 decimal minute = 100 decimal seconds

1 standard hour = 60 standard minutes 1 standard minute = 60 standard seconds

★題目: 當 decimal time 的時間是 4:50 分, Standard time 是幾點幾分呢??

(拜託各位大大幫忙嚕!! 原本想替各位大大翻譯前面那段文章, 但是怕翻譯的不好, 反而令大大們不知道是什麼意思, 所以想說直接打英文的上來比較清楚!! 希望各位大大們在回答的時候, 要記得打出你的作法唷!! 不要只寫出答案, 這樣我怎麼會知道你如何做的....就是因為不知所以才會上來問, 所以請各位大大幫幫忙嚕!!)

Update:
Update 2:

★和百分比有關的數學題目(一樣10點唷!!)

http://tw.knowledge.yahoo.com/question/?qid=140511...

Update 3:

★超有挑戰性的數學問題(一樣10點唷!!)

http://tw.knowledge.yahoo.com/question/?qid=140511...

Rating

1 decimal day =10(hour)*100(min)*100(second)=100000decimal seconds

1standard day=24(hour)*60(min)*60(second) =86400standard seconds

the rate of dcimal second :standard second

=100000:86400

=125:108

4:50decimal time =4*100+50decimal minutes=450 decimal minutes =45000decimal seconds

45000decimal seconds:standard second=125:108

=38880/60standard minutes

=648standard minutes

=10hour48minutes

=10:48

• Anonymous

★題目: 當 decimal time 的時間是 4:50 分, Standard time 是幾點幾分呢??

[10-hour day]:

一天 = 10小時 = 10*100*100 = 100000秒

4:50 (Decimal time) = (4*100+50)*100 = 45000秒 (距 00:00)

45000/100000 = 0.45 (佔一天的比例)

[24-hour day]:

一天 = 24小時 = 24*60*60 = 86400秒

86400*0.45 = 38880秒

(0.45就是上述[佔一天的比例],不論在哪個時制都是相同的)

38880秒 = (38880/60)分 = 648分 = (648/60)時 = 10時48分 (距 00:00)

故當 Decimal time 的時間是 4:50 , Standard time 是 10:48 .