Anonymous
Anonymous asked in 商業與財經投資 · 2 decades ago

誰能為我解答投資學

跟我說會的就可以了..謝謝

1.__________ is not a characteristic of a money market instrument.

A)liquidity

B)marketability

C)low risk

D)long maturity

2.Which of the following is(are) characteristic of common stock ownership?

A) voting rights

B) double taxation

C)residual claimant

D) All of the above are characteristics of stock ownership

3.__________ is not a money market instrument.

A)A certificate of deposit

B)A treasury bill

C)A treasury bond

D)Commercial paper

4.The premier German stock index is the __________.

A)DAX

B)FTSE

C)GSE

D)none of the above

5.A __________ gives its holder the right to buy an asset for a specified exercise price on or before a specified expiration date.

A)call option

B)futures contract

C)put option

D)none of the above

6.Which of the following method is used to adjust for a stock split in calculating the standard and Poor's 500 Index?

A) Nothing

B) Adjusting the divisor

C) Adjusting the numerator

D) None of the above

7.__________ market-value weighted.

A)The New York Stock Exchange Composite index is

B)The Standard & Poor's Composite 500 Stock index is

C)The Wilshire 5000 index is

D)All of the above are

8.A10-year annual coupon bond issued by the State of New York has a yield to maturity of 7%. If you are in the 25% tax bracket this bond would provide you with an equivalent taxable yield of __________

A) 7.00%

B) 9.33%

C) 8.75%

D) None of the above

9.The price which the owner of a put option will receive from selling the stock named in the option contract is called the __________

A) put price

B) exercise price

C) expiration price

D) None of the above

10.__________ would best describe Eurodollars.

A)Dollar-denominated deposits in Europe

B)Dollar-denominated deposits at branches of foreign banks in the U.S.

C)Dollar-denominated deposits at foreign banks and branches of American banks outside the U.S.

D)Dollar-denominated deposits at American banks in the U.S.

11.Money Market securities are characterized by _________.

A)a very short tern to maturity

B)a medium return to maturity

C)a long term to maturity

D)none of the above

12.Which of the following is not a money market instrument?

A)treasury bill

B)commercial paper

C)preferred stock

D)banker's acceptance

13.A dollar denominated deposit at a London bank is called ______.

A)eurodollars

B)LIBOR

C)fed funds

D)banker's acceptance

14.Money market securities are sometimes referred to as "cash equivalent" because

A)they are marketable

B)they are liquid

C)they are low-risk

D)all of the above

15.The most important feature of municipal bonds is their _______.

A)safety

B)liquidity

C)tax-exempt status

D)convertibility

16.______ would not be included in the EAFE index.

A)Australia

B)Canada

C)France

D)Japan

17.The Nikkei reflects market performance on which of the following major stock markets?

A) Japan

B) Singapore

C) Taiwan

D) New Zealand

18.The bid price of a treasury bill is __________.

A)the price at which the dealer in treasury bills is willing to sell the bill

B)the price at which the dealer in treasury bills is willing to buy the bill

C)greater than the ask price of the treasury bill expressed in dollar terms

D)the price at which the investor can buy the treasury bill

19.In a futures contract, the short position is taken by the person who __________.

A)commits to delivering the commodity

B)commits to purchasing the commodity

C)plays between second base and third base

D)uses his margin

20.Commercial paper is a short-term security issued by __________ to raise funds.

A)the Federal Reserve

B)commercial banks

C)large well-known companies

D)the New York Stock Exchange

21.__________ is a true statement regarding the Dow Jones Industrial Average.

A)It is a value-weighted average of 30 large industrial stocks

B)It is a price-weighted average of 30 large industrial stocks

C)It is a price-weighted average of 100 large stocks traded on the New York Stock Exchange

D)It is a value-weighted average of all stocks traded on the New York Stock Exchange

22.Treasury bills are financial instruments initially sold by __________ to raise funds.

A)commercial banks

B)the Federal Government

C)large corporations

D)state and city governments

23.A bond that has no collateral is called __________.

A)a callable bond

B)a debenture

C)a junk bond

D)none of the above

24.A __________ gives its holder the right to sell an asset for a specified exercise price on or before a specified expiration date.

A)call option

B)futures contract

C)put option

D)none of the above

25.In the event of the company's bankruptcy, __________.

A) the firm's bondholders are personally liable for the firm's obligations

B) the most shareholders can lose is their original investment in the firm's stock plus any legal costs

C) common shareholders are the last in line to receive their claims on the firm's assets

D) bondholders have claim to what is left from the liquidation of the firm's assets after paying shareholders

26.Ownership of a put option entitles the owner to the __________ to __________ a specific stock, on or before a specific date, at a specific price.

A) obligation, buy

B) obligation, sell

C) right, sell

D) right, buy

1 Answer

Rating
  • 2 decades ago
    Favorite Answer

    1D

    2D

    3C

    4A

    5A

    6A

    7D

    8B

    9B

    10C

    11A

    12C

    13B

    14D

    15A

    16C

    17B

    18B

    19B

    20C

    21D

    22B

    23D

    24C

    25C

    26C

    Source(s): 自己
Still have questions? Get your answers by asking now.